Obróbka | Naturalna |
Wysokość upraw | 1300 m |
Region/plantacja | Fazenda do Cedro, Illicinea |
Odmiana | Yellow Bourbon |
Sporo z Was szuka do swoich ekspresów i kawiarek kawy o niskiej kwasowości, wysokiej słodyczy i dużej dawce czekolady. No to mamy coś specjalnie dla Was :-) Ta kawa jest przede wszystkim mocno i przyjemnie czekoladowa. Do tego harmonijnie uzupełnia ją bananowa słodycz i delikatna pomarańczowa owocowość.
Ziarna pochodzą z Fazenda do Cedro rodzinnej farmy należącej do Sebastião Aluísio de Sales. W prowadzeniu kawowych upraw bierze udział żona Sebastiao - Karla i jego dorośli synowie: Rodrigo, Gabriel i Gustavo. Plantacja leży na południu Minas Gerais, na granicy parku Serra da Boa Esperança. Większość ich kaw to wysokiej jakości ziarna speciality doceniane w konkursach i wyróżniające się na stołach cuppingowych.
Kawa w ziarnach do espresso i kawiarki.