Szukaj

Brazylia Fazenda do Cedro

ObróbkaNaturalna
Wysokość upraw1300 m
Region/plantacjaFazenda do Cedro, Illicinea
OdmianaYellow Bourbon

Sporo z Was szuka do swoich ekspresów i kawiarek kawy o niskiej kwasowości, wysokiej słodyczy i dużej dawce czekolady. No to mamy coś specjalnie dla Was :-) Ta kawa jest przede wszystkim mocno i przyjemnie czekoladowa. Do tego harmonijnie uzupełnia ją bananowa słodycz i delikatna pomarańczowa owocowość.

Ziarna pochodzą z Fazenda do Cedro rodzinnej farmy należącej do Sebastião Aluísio de Sales. W prowadzeniu kawowych upraw bierze udział żona Sebastiao - Karla i jego dorośli synowie: Rodrigo, Gabriel i Gustavo. Plantacja leży na południu Minas Gerais, na granicy parku Serra da Boa Esperança. Większość ich kaw to wysokiej jakości ziarna speciality doceniane w konkursach i wyróżniające się na stołach cuppingowych.

Kawa w ziarnach do espresso i kawiarki.

Czas dostawy: 5 dni

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów