Szukaj

Brazylia Rafael Vinhal

  • drip/chemex/aeropress
  • kawiarka/espresso
ObróbkaHoney
Wysokość980 m
Region/plantacjaCerrado Mineiro
OdmianaCatuai
CertyfikatyRainforest Alliance

Przyjemna kawa z obróbki honey. Ma intensywny smak orzechów włoskich i cynamonu. Do tego słodycz daktyli i alkoholowy - rumowy posmak.

Ziarna przyjachały do nas z farmy rodziny Vinhal. Tradycje kawowe sięgają tam 1988 roku, kiedy dziadek Zico posadził pierwsze krzewy arabiki. Po nim kawą zajął się jego syn Afonso i jego żona Marcélia oraz wnuk Zico - Rafael. Afonso odpowiada za codzienne zarządzanie farmami, Marcélia zajmuje się obróbką mikrolotów, a Rafael dba o to, by kawy trafiły do palarni na całym świecie.

Dziś do Vinhal Cafes Artesanais należą dwa pola: Fazenda Estrela i Fazenda Recanto położone w Serra do Salitre w regionie Cerrado Mineiro. Obie mają certyfikat Rainforest Alliance.

Kawy z palarni Good Coffee są wypalane dopiero po złożeniu przez Ciebie zamówienia, dlatego czas ich dostawy wynosi do 5 dni. Świeżo palona to wartość.

KAWA ZIARNISTA

Czas dostawy: 5 dni

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów