Szukaj

KONGO KARANGO - NOWOŚĆ

  • kawiarka/espresso
  • drip/chemex/aeropress
ObróbkaNa mokro
Wysokość1750 m
Region/plantacjaKarango Village, South Kivu
OdmianaBourbon
CertyfikatyUprawa organiczna, Fair Trade

Świetne ziarna odmiany Bourbon z dawna niewidzianego u nas Kongo. Dużo owoców, dużo słodyczy i bardzo przyjemna, łagodna kwasowość. W smaku wyczujecie porzeczki, owoce leśne, głównie maliny i jeżyny, do tego głębokie pokłady cukru trzcinowego i kakao.

Kawa rosła na polach rolników z wioski Karango leżacej nad jeziorem Kivu. Dostarczyli je do pobliskiej stacji obróbki, gdzie owoce przeszły obróbkę mytą, a potem schły na słońcu 20-25 dni. Maleńka stacja obróbki Karango jest wykorzystywana przez 89 okolicznych rolników, wśród których jest 18 kobiet. Każdy rolnik uprawia arabikę na średnio 1,7-hektarowej działce. Ziarna mają certyfikat uprawy organicznej i Fair Trade.

Kawy z palarni Good Coffee są wypalane dopiero po złożeniu przez Ciebie zamówienia, dlatego czas ich dostawy wynosi do 5 dni. Świeżo palona to wartość.

KAWA ZIARNISTA

Czas dostawy: 5 dni

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów