Szukaj

Peru Elmer Mendoza

  • drip/chemex/aeropress

To kawa, która smakuje jak śliwki w czekoladzie, z dodatkiem dojrzałych jeżyn. Ziarna pochodzą z 10-hektarowej działki, której właścicielem jest Elmer Tineo Mendoza. Jest pierwszą osobą w rodzinie, która zajęła się uprawą kawy, nie stoi więc za nim wieloletnia tradycja, wiedza i doświadczenie. Te ziarnia Catuai i Castillo są pierwszymi, jakie poddał obróbce naturalnej, w dodatku trochę z konieczności. Kawowce rosną u niego na średniej wysokości (1600 m) a więc, żeby podnieść jakość i uzyskać ciekawy, intensywny profil smakowy zdecydował na nietypową jak na Peru obróbkę naturalną.

Efekt jest doskonały, dużo owoców i słodyczy, długi, intensywny posmak. Do wybory w metodach przelewowych lub w espresso.

Kraj pochodzenia ziarna: Peru
Region: El Diamente, Jean
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Castillo, Catuai
Położenie upraw: 1600 - 1900 m n.p.m.

Czas dostawy: 5 dni

Nasza najnowsza kolekcja

Ethiopia Malawo

od 51.00 zł

Rwanda Gatare

od 49.00 zł

Salvador la Dalia 48h honey

od 48.00 zł

Salvador la Dalia 48h natural

od 48.00 zł

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów